Едно българско домакинство, което реши да използва природен газ за отопление тази

...
Едно българско домакинство, което реши да използва природен газ за отопление тази
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Домакинствата, които се отопляват на газ, а не на ток, спестяват 1600 лв.

Едно българско домакинство, което реши да употребява естествен газ за отопление тази зима, вместо електрическа сила, ще спести за една година към 1600 лв..
Газът е доста по-екологично гориво от всичките си изкуствено присадени братя, като въглищата и нефтопродуктите. Ако политиците в България се схванат, до една година България може да стартира да добива личното си ползване на природен газ за идващите 15 години. Това сподели за " Ревизия " изпълнителният шеф на " Овергаз " Светослав Иванов.

" От 1 януари 2008 година до края на предходната година нашето общество похарчи към 6,5 милиарда лв. за вложения във възобновими източници. Не споделям, че това е неприятно. Може би този, който го прави, вижда някакви изгоди в това свое деяние. Трябва обаче постоянно да сме готови за алтернативни сюжети. С половината от тях можеше да бъдат газифицирани 1 милион български семейства, които през днешния ден щяха да спестят близо 3 милиарда лв. годишно от икономии на разноски за сила ", счита той.
Прочетете още
По думите му ние сме единствената страна в района, която понижи потреблението на природен газ. " Ако към предприятията, които се управляват от страната, се проявява прекалено огромна доза неоправдана приемливост, това със сигурност рефлектира върху интереса на крайния консуматор. Ако има еднообразно отнасяне при подобаващи условия на пазара, няма никакъв проблем някоя компания да е държавна, а друга да е частна. В България има едно само дружество на енергийния пазар, това е " Булгаргаз ", който извършва функционалността на публичен снабдител. Това е една услуга, която не може да бъде отказвана по закон, за която няма ясно написани правила. Никъде няма да намерите документ, който да дава ясна формулировка ", разяснява Иванов за Нова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР